Hyvät Rauma Golfin jäsenet!

Rauma Golf ry:n ja Golfrauma Oy:n hallitukset ovat pitäneet kokouksen 6.4.2020. Kokouksessa päätettiin golfin pelaamisen mahdollistamiseksi tehtävistä toimenpiteistä tänä poikkeuksellisena ajankohtana ottaen huomioon viranomaisten määräämät poikkeusolosuhteet ja antamat ohjeistukset ja suositukset. Olkaamme iloisia siitä, että rajoituksista huolimatta pääsemme tänä keväänä aloittamaan hienon lajimme harrastamisen aikasempia vuosia aikaisemmin. Kaikkien lajien harrastajat eivät ole yhtä onnekkaassa asemassa kuin me golffarit. Monen lajin osalta harrastaminen on tällä hetkellä mahdotonta.

Mikäli viranomaisten ohjeistukset muuttuvat, tulemme päivittämään omaa ohjeistustamme ja tiedottamaan jäsenistöämme välittömästi.

Poikkeustila tulee vaikuttamaan meidän jokaisen golfkauteen, se on jo varma asia. Miten ja kuinka kauan, siihen ei kenelläkään ole vastauksia. Tällä hetkellä meidän kaikkien pitää sitoutua toimimaan viranomaisten ohjeistusten ja suosituksien mukaisesti. Tällä tiedotteella me pyrimme kuitenkin luomaan teille hyvät jäsenet vastauksia siihen, miten me yhdessä kykenemme selviytymään ja mahdollistamaan golfin peluun tässä poikkeustilassa.

Haluamme tässä kohdassa tuoda esille sen tärkeän asian mikä välillä tuntuu helposti unohtuvan kaiken tämän uutisoinnin myötä. Kaikkein tärkeintä mihin itse voimme vaikuttaa on ihmisten terveys; oma, kaverin, pienen lapsen, isoäidin tai vaikka itselle täysin vieraan ihmisen. Sen pitäisi ihan ehdottomasti olla kaikessa ajattelussa aivan ydinasia. Olemalla vastuullinen turvaamme omaamme mutta myös muiden terveyttä!

Koronaviruksen leviämiseen meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa noudattamalla tiukasti eri tahojen antamia ohjeita. Näillä ohjeistuksilla ja rajoituksilla sekä niiden noudattamisella on myös suora yhteys siihen, miten ja kuinka kauan me saamme nauttia rakkaasta harrastuksemme. Tilanne muualla maailmassa on meitä huomattavasti synkempi ja golfkentät ovat lähes jokaisessa maassa jo suljettu tämän pandemian rajoittamiseksi.

Haluamme painottaa, että olemme poikkeuksellisessa asemassa tällä hetkellä, koska golfia saa vielä Suomessa pelata ja kentät ovat pian suurimmalta osin auki. Suosituksien ja ohjeistuksien noudattaminen ja niiden valvonta tulee olemaan yksi tärkeimmistä asioista, mitä me kaikki yhdessä voimme tehdä sen eteen, että golfkausi meillä Suomessa pääsee alkuun ja jatkuu yli tämän haastavan ajan.

Kenttä:

Kuten aikaisemmin mainittiin, olemme Suomessa muuhun maailmaan verrattuna siitä onnellisessa asemassa golfin suhteen, että Pomppusissakin tavoitteena on avata kenttä pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Säätila tietenkin viimeisenä tekijänä ratkaisee sen milloin kentän voi avata. Tämän hetken säätiedotukset kuitenkin tukevat suunniteltua avausajankohtaa. Huomioidaan kuitenkin, että säätilassa voi tapahtua äkillisiä muutoksia, esimerkkinä vaikka viime viikko (parhaat yöpakkaset lähes -10 astetta) jolloin kenttä oli jäässä. Kenttä on talvehtinut erinomaisesti. Kenttämestarin, kenttätoimikunnan sekä useiden pitkäaikaisten jäseniemme mielipide on, että kenttä ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa tähän aikaan vuodesta.

Klubi:

Valtioneuvoston, THL:n ja golfliiton ohjeistuksia ja vakavia suosituksia noudattaen, on varmaa, että klubitaloa ei voida avata samaan aikaan kuin kenttä avataan. Samoin kaikki tapahtumat ja kokoontumiset esim. talkoot, tasoitusillat, pro:n toiminta, kilpailut ja muut yhteisölliset tapahtumat ovat viranomaisten toimesta kielletty, joten niitä emme voi toistaiseksi pitää. Emme myöskään avaa klubitalon wc:tä yleiseen käyttöön. Kentän wc:t ovat käytössä. Pidämme huolen siitä, että pelaajilla on mahdollisuus desinfioida käsiä näillä pisteillä mutta on huomioitavaa, että ko. WC:t siivotaan normaaliajan käytäntöjen mukaan ja käytäthän varovaisuuttaa asioidessasi WC:ssä.

Nämä rajoitukset aiheuttavat sen, että meidän jokaisen on sopeuduttava vallitsevaan tilanteeseen monella eri tapaa. Maksaminen klubille on tällä hetkellä haastavampaa kuin normaalisti. Otamme käyttöön MobilePay -etämaksumahdollisuuden ja suorat tilisiirrot. Käteisasiointia ei ole mahdollista toteuttaa. Kaikessa toiminnassa pyrimme välttämään fyysistä kontaktia. Mahdollisissa ongelmatilanteissa, otathan yhteyttä joni.ylen@raumagolf.fi tai 044 974 4189, yhdessä löydämme kyllä keinot asioiden hoitoon. Toimisto on avoinna joka arkipäivä klo 09.00 – 16.00.

Harjoitusalueet:

Range, harjoitusviheriö, par3 -kenttä ja chippi/bunkkerialue ovat kaikki toistaiseksi pois käytöstä. Suomen Golfliitto on ohjeissaan neuvonut, että harjoitusalueet voidaan pitää auki jos seura pystyy järjestämään tarvittavan valvonnan. Tästä syystä eri kentillä on erilaisia käytäntöjä harjoitusalueisiin liittyen. Osa kentistä on myös todennut sen, että harjoitusalueiden 24/7 valvonta on täysin mahdoton toteuttaa ja tämän johdosta sulkenut harjoitusalueet.

Valitettavasti meillä Rauma Golfissa ei ole mahdollisuutta näillä resursseilla toteuttaa harjoitusalueiden käyttöä mahdollistavaa riittävää valvontaa. Kentän osalta tämä valvonta on resurssien osalta suoritettavissa, koska käyttäjärajoitukset järjestetään ajanvarauksen avulla. Prioriteettimme onkin mahdollistaa pelaaminen ja siihen liittyvien valvonnan, ohjeistusten ja suositusten noudattaminen mahdollisuuksien mukaan.

Harjoitusalueiden osalta pyrimme ratkaisemaan valvonnan asettamat haasteet mahdollisimman nopeasti, jotta saamme harjoitusalueet jäsentemme käyttöön. Pääasiallinen haaste on arkipäivien illat ja viikonlopun valvontaresurssointi. Jos koet, että haluat olla osa ratkaisua, etkä kuulu Koronaviruksen riskiryhmään, ota yhteyttä joni.ylen@raumagolf.fi ja ilmoita vapaaehtoisuudestasi valvojaksi.

Pelaamiseen liittyvä ohjeistus ja rajoitteet:

Haluamme edelleen painottaa sitä, että annettuja ohjeistuksia ja suosituksia on noudatettava erittäin tiukasti. Golfin pelaaminen nyt ja läpi tämän poikkeustilan on täysin meistä kiinni ja pääasiassa kiinni juuri siitä, miten me jokainen noudatamme eri tahoilta annettuja ohjeita.

Golfliitto on kattavasti ohjeistanut nimenomaan pelaamista ja nämä ohjeet on pääsääntöisesti otettu meillä Suomessa vastaan erinomaisesti ja toistaiseksi kausi on alkanut tilanteeseen nähden positiivisesti ympäri maata. Muistetaan, että emme ole yksin vastuussa vain omista asioistamme, vaan nyt on noudatettava ohjeistuksia myös muiden takia.

Pelikentällä:

 • Pidä mukanasi käsidesiä ja käytä sitä usein!
 • Pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu.
 • Pelataan pienemmissä peliryhmissä 2 hlö / lähtö ja 10 min lähtövälit.
 • Nosta vain oma pallosi reiästä hanska kädessä!
 • Älä lainaa pelikaverin mailoja.
 • Käytä vain omia golfkärryjä tai kanna bägiä
 • Klubin bägikärryt ja golfautot ovat pois käytöstä!
 • Bägivarasto pidettävä lukittuna, asiointi yksi henkilö kerrallaan.
 • Kentälle vain lähtöajan varaamalla. Huomioi THL:n suositukset ajanvarauksessa mm. ikään ja sosiaalisiin kohtaamisiin liittyen.
 • Vain yksi ryhmä kerrallaan ykkösteelle. Odota lähtövuoroasi etäällä!
 • Vahvista varauksesi joko www.nexgolf.fi/rg tai nexgolfin mobiiliapissa.
 • Noudata 2m turvaväliä koko aika! Mukaan lukien mahdolliset ryhmien ohitustilanteet.
 • Ethän kättele tai halaile pelikavereita.
 • Bunkkeriharavat, maila- ja pallopesurit ja roskikset pois käytöstä!
 • Bunkkerin tasaamisessa käytä mailaa tai jalkojasi!
 • Älä tule kipeänä, flunssaisena tai oireisena lähellekään kenttää tai harjoitusaluetta. Suositus on voimassa myös, jos jollain samassa taloudessa asuvalla on ko. oireita.
 • Muista vastuut ja paikallisen kentän ohjeistus myös vieraspelaajana.
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä. Pidä positiivinen asenne ja ole vastuullinen pelaaja!

 

Yllä on mainittu pääkohdat pelaamisen ohjeista sekä THL:n suosituksista, mutta tutustu alla olevasta linkistä löytyviin tarkempiin ohjeisiin ml. usein kysytyt kysymykset ennen pelaamista.

https://golf.fi/pelaajalle/golfliiton-paivitetty-tiedote-koronavirus/.

Valvonta ja sanktiot:

Henkilökunta, hallituksien jäsenet sekä kapteenit tai MUUT erikseen mainittavat henkilöt suorittavat valvontaa ja raportoivat toimitusjohtajalle.

Jos pelaaja rikkoo tahallisesti ja törkeällä tavalla antamiamme tai viranomaisten määräyksiä:

 • Määrätään silloin vähintään 14 päivän ajanvarauskielto ja vastaavan ajan kestävä täysi porttikielto kenttäalueelle.
 • Sanktion antaa toimitusjohtaja ja yli 14 päivää kestävissä rangaistuksissa asia käsitellään yhtiön ja seuran hallituksessa.

Viestintä

Toimitusjohtaja päivittää ohjeistusta tarpeen mukaan.
Päivitetyt ohjeet ylläpidetään verkkosivulla ja jäsenistöä tiedotetaan sähköpostitiedotteilla. Tilanne elää ja me seuraamme tilannetta päivittäin.

Pro:n toiminta:

Pro:n palvelut ovat toistaiseksi pois käytöstä. Kursseille ja opetukseen voi edelleen kuitenkin ilmoittautua. Pro on henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen ilmoittautuneeseen uusista aikatauluista heti kun poikkeustilanne sen mahdollistaa.

Tämän tiedotuksen tarkoitus on vastata tämän hetken polttaviin kysymyksiin niin kattavasti, että jokainen meistä tästä lukuhetkestä eteenpäin tietää ja osaa noudattaa niitä suosituksia ja ohjeistuksia, mitä tämän alkukauden osalta on noudatettava, jotta golfia yleensä voidaan pelata Pomppusissa. Ymmärrämme kuitenkin sen, että yhdellä tiedotteella emme kata meidän 700 jäsenen tiedon tarvetta, joten jos sinulle jäi jotain epäselväksi, haluat kysyä jostain asiasta lisää tai et ole varma kaikista yllä mainituista tai golfliiton sivuilla olevista ohjeista, ole yhteydessä joni.ylen@raumagolf.fi tai 0449744189.

Kiitos kun jaksoit lukea tämän tiedotteen huolella läpi.

Pomppusten kenttä avataan 16.4.2020 klo 12.00. Lisätietoa kentästä ym. vielä lähempänä kentän avausta. Pelioikeutesi varmistat parhaiten kun muistat maksaa kausimaksusi vähintään 4 päivää ennen varattua aikaa. Maksuja ei oteta avauspäivänä vastaan klubille!

Terveyttä ja jaksamista

Rauma Golf ry                     Golfrauma Oy                      Joni Ylen
hallitus                                hallitus                                 toimitusjohtaja