Viikolla 33 Pomppusten viheriöille tehdään ilmastus 12mm paksulla tapilla noin 10cm syvyyteen. Toimenpiteen jälkeen viheriöt jyrätään kevyesti, joten vaikutus peliin on vähäinen. Syyssateiden lisääntyessä tämä on tärkeä toimenpide, jotta enimmät vedet saadaan kulkemaan loogisesti kasvualustan läpi. Näin viheriöt saadaan kuivumaan nopeammin. Lisäksi ilmastuksella on vaikutusta syksyllä esiintyvien kasvitautien ehkäisemiseen.
Toimenpide tehdään yhdeksälle viheriölle päivässä, joten ilmastuskone pyörii kentällä kahden päivän aikana. Tällä rytmillä työ päästään tekemään rauhassa ja laadukkaasti. Lisäksi aamupelaajille pystytään takaamaan pelirauha.
Ilmastusten jälkeen viheriöille levitetään rakeinen lannoite ja maanparannusaine, joiden pitäisi sulaa muutamassa päivässä. Kaikilla näillä toimenpiteillä parannetaan viheriöiden kasvuolosuhteita ja tätä kautta pyritään takaamaan viheriöiden hyvä laatu kauden loppuun asti.