Rauma Golf Ry:n paikallissäännöt 2019

 

  1. Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla sadettajan kansista ja muista kiinteistä haitoista kiinteän haitan ollessa:
  • Pelilinjalla, ja se on:
    • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöistä, ja
    • Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

 

Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

 

  1. Kentällä olevat mittamerkit (paalut ja tupsut), joista mitattu matka on viheriön keskelle, ovat kiinteitä haittoja. Niiden siirtäminen on kielletty. Vapautuminen ilman rangaistusta säännön 16.1a mukaan.

 

  1. Muurahaiskeot pelialueella ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen rangaistuksetta säännön 16.1a mukaan.

 

 

  1. Väylillä 14 ja 18 kentän ulkopuolisille tonteille meno ja pallojen nouto ehdottomasti kielletty. Rangaistus säännän 1.2b mukaisesti.

 

  1. Silloin, kun pallo ylitti viimeksi väylän 5 oikeanpuoleisen punaisen estealueen rajan, voi pelaajan ylimääräisenä vapautumisvaihtoehtona, lisäämällä yhden lyönnin rangaistuksen, pudottaa alkuperäisen tai muun pallon estealueen vastakkaiselle puolelle.

 

Vertailupiste: Arvioitu piste vastakkaiselle puolelle estealuetta, joka on yhtä kaukana reiästä kuin piste, mistä alkuperäisen pallon arvioitiin viimeksi ylitääneen estealueen rajan.